AKTUELNOSTI
HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU...

"KAD PIJEM NE VOZIM" - PORUKA APATINSKE PIVARE I NA „ULAZ” FESTIVALU...

VREME DANAS U APATINU

«  februar 2020  »
pusčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 07 avgust 2012

Komisija za procenu šteta od elementarnih nepogoda od sutra će se pozabaviti svakom pojedinačnom prijavom o nastaloj šteti koju su poljioprivrednici prijavili u mesnim zajednicama kojima teritorijalno pripadaju odnosno gde imaju parcele pod kulturama nastradalim usled vrlo visokih temperature i nedostatka vlage u zemljištu.


Pregled umanjenja proizvodnje i prihoda u poljoprivredi nastao zbog ovogodišnje suše već je poslan na adresu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a kako saznajemo, opštinska komisija za procenu šteta od elementarnih nepogoda, sa predlogom da se suša proglasi elementarnom nepogodom, izaći će na prvoj nardnoj sednici Opštinskog veća.

Republika Srbija mora da proglasi stanje elementarne nepogode zbog suše, izjavio je vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić.
Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić izjavio je da je šteta od suše u pokrajini procenjuju na oko milijardu evra.

Ješić je rekao da je do sada 25 opština dostavilo pokrajinskoj vladi procenu štete koja iznosi 64 milijarde dinara.
"Na osnovu toga moguće je proceniti da će ukupna šteta od suše biti oko milijardu evra na teritoriji svih 45 vojvodjanskih opština i gradova", naveo je Ješić.
On je ponovio stav Vlade Vojvodine da Republika Srbija mora da proglasi stanje elementarne nepogode zbog suše, da bi bar delimično bila nadoknadjena šteta poljoprivrednim proizvodjačima.