«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 22 maj 2019

Ni jedan mladi vozač koji je u protekle tri godine prošao trening bezbedne vožnje u organizaciji Uprave saobraćajne policije i Apatinske pivare u Nacionalnoj vozačkoj akademiji (NAVAK), nije izazvao saobraćajnu nezgodu sa smrtnim ishodom, pokazuju rezultati Uprave saobraćajne policije koje je iznela u duhu ovogodišnje Svetske nedelje bezbednosti na putevima. Istovremeno, polaznici ovih obuka su tokom prošle godine, kada se pratio nadzor na putevima, u proseku izazivali 40% manje nezgoda u saobraćaju od svojih vršnjaka.

„U okviru akcije i promocije bezbedne vožnje koju već treću godinu organizujemo sa Apatinskom pivarom, veliki broj mladih vozača je u proteklom periodu prošao obuku u NAVAK-u, što je doprinelo znatno većoj bezbednosti generacijama mladih vozača u Zapadnobačkom okrugu. Naime, vozači putničkih vozila uzrasta od 17 do 20 godina koje smo analizirali (čitave generacije, ne samo oni koji su bili na treningu), tokom 2017. i 2018. godine u Zapadnobačkom okrugu nisu izazvali nijednu nezgodu sa smrtnom posledicom. Istovremeno, oni su u navedenom periodu izazivali saobraćajne nezgode prosečno za oko 40% manje u odnosu na istu starosnu grupu u ostatku Republike Srbije, što su izuzetni rezultati. Prisustvo maturanata na obukama za mlade vozače posredno ima uticaj na celu generaciju da se bezbedno ponaša za volanom“, izjavio je Boban Milinković, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije.

Apatinska pivara je i ove godine obezbedila dva dana celodnevnih treninga bezbedne vožnje za novu generaciju maturanata iz Sombora i Apatina u centru NAVAK.

„Dodatna edukacija mladih vozača i podizanje svesti o važnosti bezbedne i sigurne vožnje osnovni su motivi pokretanja ove tradicionalne akcije koju realizujemo sa Upravom saobraćajne policije. Statistika mladih vozača koju je MUP izneo, posebno za opštine u kojima Apatinska pivara radi i posluje, pokazuje da radimo dobru stvar, i ne samo to – ona nas ohrabruje da i u narednom periodu nastavimo sa ovom i sličnim akcijama jer na taj način utičemo na svest mladih vozača da se odgovornije ponašaju u saobraćaju i ređe čine saobraćajne prekršaje“, izjavila je Slobodanka Cucić, menadžer korporativnih poslova u Apatinskoj pivari.

Treninzi bezbedne vožnje imaju za cilj da što više punoletnih srednjoškolaca, koji poseduju vozačku dozvolu, prođe kroz obuke i  nauči da prepozna i reaguje na opasnosti tokom vožnje i stekne realno vozačko iskustvo. Apatinska pivara u saradnji sa Upravom saobraćajne policije nastoji da preventivno deluje i omogući mladim vozačima da kroz ovaj trening steknu nova znanja i veštine kada je reč o bezbednom upravljanju vozilom. Ovom akcijom, Pivara tradicionalno označava početak kampanje „Kad pijem, ne vozim“ koja uspešno utiče na svest vozača i ukazuje na značaj odgovorne konzumacije i rizike vožnje pod dejstvom alkohola.

Prijava