AKTUELNOSTI
HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU...

"KAD PIJEM NE VOZIM" - PORUKA APATINSKE PIVARE I NA „ULAZ” FESTIVALU...

VREME DANAS U APATINU

«  januar 2020  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 19 mart 2016

Protest paora somborske opštine zbog uzurpacije zemlje eskalirao je hapšenjem i današnjom epilogom -  presudom u apatinskom prekršajnom sudu - kazna zatvora za petoricu Gakovčana od 30 dana.

Šestoro poljoprivrednika iz Gakova, juče su uhapšeni u ataru tog sela pod optužbom da su napali traktoristu koji je pokušao da uzore jednu parcelu. Optuženi su tokom prošle noći i oko devet sati saslušavani u Sudu za prekršaje u Apatinu.

Nakon toga vraćeni su u pritvor u kojem su bili do danas oko 12 časova kada su dovedeni u apatinski sud na izricanje presude. Sinoćnom situacijom bilo je iznenedjeno nekoliko desetina Apatinaca okupljenih oko zgrade apatinskog suda.

Okupljene poljoprivrednike iz somborske opštine koji su čekali ispred zgrade apatinskog suda i bodrili svoje uhapšene kolege zemljoradnike na saslušanju, sinoć je posetio potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin i sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški.

Iako su paori, koji po rečima njihovih kolega, imaju uredno registrovana poljoprivredna gazdinstva, uhapšeni pod optužbom da su napali traktoristu, koji je u ime uzurpatora gakovačkih oranica došao da uzore jedinu neuzoranu parcelu, kažu da niko nije povređen, ali se oni terete po zakonu o javnom redu i miru za nanošenje telesnih povreda.

Samo je jedan paor oslobodjen optužbi i pušten na slobodu – Grabovica Sanel. Advokat uhapšenih Branimir Mitrović je šokiran expresnom presudom zemljoradnicima koji su osudjeni na zatvorsku kaznu od 30 dana.

Poljoprivrednici su danas hteli da nastave protest u Somboru, ali im je policija, kako kažu, zabranila skup uz obrazloženje da ga moraju najaviti pet dana ranije.

 

;