AKTUELNOSTI
ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU...

"KAD PIJEM NE VOZIM" - PORUKA APATINSKE PIVARE I NA „ULAZ” FESTIVALU...

APATINSKA PIVARA ORGANIZACIJOM BAZARA RECIKLAŽE PODSETILA NA VAŽNOST RECIKLIRANJA

APATINSKA PIVARA ORGANIZACIJOM BAZARA RECIKLAŽE PODSETILA NA VAŽNOST RECI...

VREME DANAS U APATINU

«  decembar 2019  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 19 januar 2016

Danas je u Apatinu organizovano plivanje za Časni krst, koje se po tradiciji obavlja na Bogojavljanje, 19. januara. I za ovu, drugu po redu manifestaciju održanu u našem gradu, vladalo je veliko interesovanje.

Prijavio se 21 učesnik, mežu njima i jedna dama. Vreme je bilo izuzetno hladno, ali nije sprečilo plivače da učestvuju u ovom časnom poduhvatu. Iako je do Časnog krsta prvi u vodi stigao Dragan Miličević, on je Dragani Zorić prepustio čast da ga izvuče na obalu.

Džentlmenski gest, obzirom da je Dragana bila jedina dama među najhrabrijim učesnicima- plivačima za časni krst. Uslov de se učesnici ove manifestacije danas spuste u Dunav bio je da plivači budu zdravi, što je potvrđeno izjavom lekara, a dežurna ekipa je bila i na licu mesta.

Održan je i prigodan kulturno-umetnički program. Manifestaciju je organizovala opština Apatin, Turistička organizacija i Društvo srpskih domaćina iz Apatina. Danas je u u Hramu Sabor svetih apostola održana i sveta liturgija povodom velikog hrišćanskog praznika- Bogojavljanja. Lituriji je prisustvovao veliki broj vernika.