AKTUELNOSTI
ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU...

"KAD PIJEM NE VOZIM" - PORUKA APATINSKE PIVARE I NA „ULAZ” FESTIVALU...

APATINSKA PIVARA ORGANIZACIJOM BAZARA RECIKLAŽE PODSETILA NA VAŽNOST RECIKLIRANJA

APATINSKA PIVARA ORGANIZACIJOM BAZARA RECIKLAŽE PODSETILA NA VAŽNOST RECI...

VREME DANAS U APATINU

«  decembar 2019  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 22 novembar 2015

U nedelju (22.11. ) će se u 20 časova zatvoriti 22 biračka mesta u Apatinu, Prigrevici, Svilojevu i Kupusini, gde građani glasaju o uvođenju novih mesnih samodoprinosa.

Izjašnjavanje ulazi u završnu fazu i kako je to dosada uvek bilo, najveća izlaznost se očekuje poslednjih dana referenduma.

Društveno – politički i javni radnici opštine su uputili apel građanima da izađu i glasaju na referendumu za samodoprinose od dva i tri odsto kojima se unapređuju mesne zajednice, što je i pokazala tradicija dosadašnjeg izjašnjavanja.

Iz apatinske Mesne zajednice apeluju na građane, kojih po poslenjem popisu ima 15.430, da do 22. novembra iskoriste svoje biračko pravo i glasaju „za“ samodoprinos na 15 glasačkih mesta od 8 – 20 časova. 

Sudeći prema izjavama predstavnika rukovodstva mesnih zajednica, odzivom građana su izuzetno zadovoljni. Nadaju se da će se sumiranjem konačnih rezultata pokazati u nedelju da je izbor biračkog tela bio „za“ nove samodoprinose.

- Glasanje protiče u mirnoj i tolerantnoj atmosferi i najveći nalet birača se očekuje za vikend kada malo utihnu poljoprivredni radovi. Meštani su svesni koliko je samodoprinos važan za selo, pa očekujemo da će se glasati većinom „za“.

Za dobar odziv utiče lepo vreme, a i rok od sedam dana, jer meštani maksimalno koriste vreme za radove u njivama. Da bi samodoprinos prošao, našoj MZ je potrebno 875 glasova, kaže Atila Hodovanj, sekretar MZ Kupusina.

U MZ Prigrevica biračko pravo ima 3.585 glasača koji glasaju na četiri glasačka mesta. U MZ Svilojevo pravo glasa ima 1.176 građana koji se izjašnjavaju na jednom biračkom mestu.

 Na četiri referenduma koja se paralelno održavaju u Apatinu, Sviloejvu, Kupusini i Prigrevici, prema biračkim spiskovima ukupno pravo glasa ima 21.939.

TV Apatin će u nedelju 22. novembra od 20 časova emitovati uživo specijalnu emisiju posvećenu referendumskim izjašnjavanjima u ovim mesnim zajednicama. Reporterske ekipe izveštavaće o toku glasanja i prvim preliminarnim rezultatima.