AKTUELNOSTI
ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU...

"KAD PIJEM NE VOZIM" - PORUKA APATINSKE PIVARE I NA „ULAZ” FESTIVALU...

APATINSKA PIVARA ORGANIZACIJOM BAZARA RECIKLAŽE PODSETILA NA VAŽNOST RECIKLIRANJA

APATINSKA PIVARA ORGANIZACIJOM BAZARA RECIKLAŽE PODSETILA NA VAŽNOST RECI...

VREME DANAS U APATINU

«  decembar 2019  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 01 septembar 2015

Za 900.000 osnovaca i srednjoškolaca u Srbiji danas je počela nova školska godina. U učionice je prvi put kročilo 68.700 đaka prvaka. Nastava ej počela bez štrajka jer se prosvetni radnici nadaju realizaciji dogovora sa vladom o uvođenju platnih razreda od januara 2016.

Ministar prosvete Srđan Verbić, uoči početka školske godine, naglasio je da će precizan broj onih koji će napustiti prosvetni sistem biti poznat do kraja septembra i poručio da prosveta mora biti prvi sektor u kome će doći do povećanja plata. 

Krajem jula usvojen je i novi zakon o udžbenicima koji će omogućiti kvalitetnije, a jeftinije udžbenike, ali će se njegov efekat osetiti tek početkom školske 2016/17. godine. Sledeće godine, prema najavi ministra Verbića, biće uveden I upisni prag za četvorogodišnje škole, što znači da će đaci sa manje od 50 bodova moći da upišu samo trogodišnje škole.

U apatinskim osnovnim školama u prvi razred osnovnih škola krenulo je 234 đaka, dok je srednje škole škole upisao 141 učenik. Prema rečima Nade Zdravković, direktora Osnovne škole u Apatinu,novu školsku godinu su dočekali spremno.

Prvaci su danas dobili prvarice i saobraćajne bukvare pod nazivom “Od kuće do škole”. U kompletu sa saobraćajnim bukvarima učenicima su podeljeni i fluorescentni prsluci, narukvice i “Pažljivko”, pravila u saobraćaju.

Opština Apatin je obezbedila sredstva za nabavku 238 kompleta za ovogodišnje đake prvake u svim osnovnim školama. Podelu će obaviti Članovi opštinskog saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima Opštine Apatin u prisustvu učitelja, pripadnika službe saobraćajne policije iz Policijske stanice Apatin, članova Crvenog krsta Apatin i Auto-moto kluba Apatin.

Deci je o važnosti njihove bezbednosti na putu od kuće do škole i nazad govorio dipl. ing. saob. Nikola Balać, predsednik Saveta, a podelom saobraćajnih paketa opština Apatin odmah na početku školovanja najmlađih đaka pokrenula je aktivnosti  na edukaciji, usvajanju i podizanju saobraćajne kulture kod najmlađih.

Ove godine su prvaci krenuli kod učiteljica u šest odeljenja đaka prvaka, a vodiće ih učiteljice Snežana Čučković, Jelena Rodić, Suzana Banjac, Anka Milanko, Mirjana Obradović i Silvana Štulić.