AKTUELNOSTI
ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU...

"KAD PIJEM NE VOZIM" - PORUKA APATINSKE PIVARE I NA „ULAZ” FESTIVALU...

APATINSKA PIVARA ORGANIZACIJOM BAZARA RECIKLAŽE PODSETILA NA VAŽNOST RECIKLIRANJA

APATINSKA PIVARA ORGANIZACIJOM BAZARA RECIKLAŽE PODSETILA NA VAŽNOST RECI...

VREME DANAS U APATINU

«  decembar 2019  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 28 jul 2015

Težak nacionalistički i šovinistički incident hrvatskih ekstremista dogodio se u hrvatskom mestu Srb prilikom obeležavanja godišnjice Dana ustanka naroda Hrvatske protiv fašizma u Drugom svetskom ratu.

Tom fašističkom divljanju ekstremista bila je izložena i apatinska delegacija koja je prisustvovala ovom događaju. Na toj proslavi, u Srbu, gde se odražavao tradicionalni Lički višeboj bila je prisutna, pored predstavnika lokalne samouprave, i sportska delegacija učesnika ove tradicinalne manifestacije.

Na žalost sport i druženje je potisnuto u drugi plan jer su hrvatski desničari izlivom mržnje protiv srpskog naroda u potpunosti pokvarili ceo događaj. Apatinci su bili svedoci svih tih nemilih događaja i šokirani onim što su videli.

Samo zahvaljujući intervenciji hrvatske policije nije došlo do incidenta jer su predstavnici naše opštine ispraćeni bezbedno do granice. Skupa u Srbu prisustvovalo je oko 100 Apatinaca koji po tradiciji idu tamo gde se održavaju lički susreti i druženja.

Nakon tri dana boravka u ovom mestu, četvrtog dana na obeležavanju Dana ustanka naroda Hrvatske, pored antifašističkog skupa, na samo stotinjak metara održan je i antiskup, na kojem su hrvatski desničari uzvikujuć krajnje neprimerene i fašističke parole, uz paljenje obeležja NOR-a, pokušali da izazovu incidente.