«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 06 avgust 2015

ZA KRATKO VREME ILIJA BURSAĆ JE POSTAO NAJBOLJI PRIMER ONOGA PROTIV ČEGA SE SNS DANAS BORI KAO VLADAJUĆA STRANKA.

KAKO ON ZLOUPOTREBLJAVA SNS RADI SVOJIH LIČNIH INTERESA I VODI SVOJ PRIVATNI RAT PROTIV NAŠE REDAKCIJE.

Redakcija TV Apatin i NGK je mnogo bolje prošla od drugih. Umesto da nas veša po banderama Ilija Bursać, poverenik apatinskog SNS nas je rasturao po pijacama! Pijačari su tako dobili novog kolegu: stigle dinje, kiseli krastavac, patlidžan, stigao Ilija, sitna boranija...

Ko može reći da apatinska pijaca nema dobru ponudu?! Deli Ilija flajere, ko beli luk. Narod u transu konzumira flajere. Pune im oči suza, a Ilija zna da to nije od belog luka, već crnog apatinskog mraka. Gledaju u Iliju ko u plavi patlidžan. Zabrinuti su, ne zbog Ilije već cene sitne boranije, graška... Pitaju: da li Ilijini flajeri nadimaju više od neočišćenog graška. Ne spominju gasove, jer će ih Ilija optužiti za malverzacije u vezi gasifikacije cele opštine.

Kad Ilija pusti gasove stiže svetla budućnost u Apatinu. Eto, divnog predizbornog obećanja: umesto medijskog mraka - magla besplatnih gasova Bursaća. Nema zime dok je Ilijinih gasova. Samo, tu nešto smrdi, što reče narod. Tako na osunčanoj pijaci kraj svoje SNS tezge, razbija Ilija medijski mrak.

Tuca mrak u glavu ko robijaš kamen, letnji dan do podne. Kad je stiglo podne i prebio mrak, nad Apatinom se pojavilo još jedno Sunce, očevici kažu da je to bio oreol novog lokalnog sveca, svetog Poverenika Ilije, koji je snagom flajera umesto ličnog uma zaustavio samouništenje ovog grada i tog sunčanog dana sebi konačno skinuo mrak.

Kad nije frajer, bar da je flajer. Dakle, Ilija Bursać već godinama vodi svoj privatni rat protiv TV Apatin i NGK. Do juče je to radio kao DS jurišnik, a danas kao Sv. Poverenik SNS među sitnom boranijom. Bursaćev privatni rat protiv nas traje od dana kada je pomislio da se preko noći može postati novinar, urednik i vlasnik medija. Kupiš dve kamereice, nađeš naivnog sponzora, zaposliš radnika obezbeđenja ili magacionera (čast tim strukama, ali ne i novinarstvu) da rade za tebe i pomisliš da si novinarski bos.

Bos jesi, ali novinar nisi! Kad neuk čovek počne da se bavi tako ozbiljnim poslom kao što je televizija završi ili u buli ili u politici. Apatinski Ilija je po svemu sudeći vrhunski u oba posla. Maestralno je završio u buli, i još bolje se uhlebio u politici. Shvatio je da novac leži u vlasti, a da su mediji samo partijska glasila, kao njegov 025INFO.

Prvo je bio žuti, danas je SNS, a sutra videćemo, ko mu da više. Dok je DS bila na vlast, a on u njoj, naša redakcija je platila nepravedno najveću kaznu u istoriji medija.Proganjali su nas ostrašćeni (ne)ljudi. Pretili da će upasti u televiziju, išli nožem po gradu i sekli nam gume ispred redakcije, najstrašnije zastrašivali, preko Ilije i njegovog 025INFO obećavali da će nas počistiti „gvozdenom metlom“. Ilija Bursać je mnogo puta bio promoter mržlje prema nama.

Nikad on lično, uvek je podmetao druge. Neuk i neobrazovan, mislio je da može manipulacijama i ucenama lako zaraditi zloupotrebljavajući novinarstvo. Sad kad misli da je vlast, misli da je strah. Kako bi nas rado video na banderi, drveću. Za taj program mu više ne treba dozvola RRA, jer mu je i ona oduzeta, već palica banderaša i batinaša. Kada je postao poverenik najveće i najjače stranke nije mogao izaći iz kaputa ličnih kompleksa i odmah se ostrvio na našu redakciju.

Ne može svoju narav da obuzda i prilagodi političkoj snazi koju mu je neko dao, a on je kao puki preletač ničim nije zaslužio. Suštinsko je pitanje: radi li to Bursać u ime SNS? Ne, on to radi u svoje ime! Njemu je SNS samo paravan ličnih interesa. On želi da napravi zlo i pakost nama jer nemamo nikakva „leđa“ niti iza nas stoji ijedna stranka. Proglašava „medijski mrak“ u Apatinu, mestu gde je SNS imala i imaće uvek potpunu promociju svih svojih načela i ideja. Kažemo ideja, a ne ličnih Bursaćevih budalaština i laži.

Apsolutno smo sigurni da niko normalan iz SNS nije pisao pomenuti flajer, jer treba biti nepismen i retardiran za takvu skribomaniju. Evo, citata iz Svetog flajera kao dokaza: - Koliko je mladih PRINUĐENO da živi u Novom Sadu i Beogradu. Otkud mi znamo koliko je mladih Vranja, Kuršumlije, Zrenjanina, Negotina, Zaječara i cele Srbije PRINUĐENO da živi u Novom Sadu, Novom Islandu, Novoj Kanadi, Novoj Americi i dr.

To valjda treba da pita Vladu Srbije, njihov je to osnovni državni zadatak, a ne mali TV Apatin. A, možda je neko u svojoj ludosti pomioslio da su od cele Srbije samo mladi Apatina PRINUĐENI da žive u Novom Sadu, e to je druga pesma, što rekoše „pričajte usta da niste pusta“.

Inače, mi u svakom broju pišemo o problemima mladih Apatina, iznosimo njihove stavove, misli, svakodnevno su apatinski mladi u programima TV Apatin, al šta vredi kad Ilija sluša i gleda samo sebe. - Pita nas Ilija, u ime „40 prosečnih penzija“: koliko stanovnika opštine hleb zarađuje živeći u brodskoj kabini, daleko od svojih bližnjih?

Ova ljigavština koja ne bi položila test pismenosti na na najgorem partijskom kursu vredi samo ovog odgovora: ne znamo koliko stanovnika Srbije „živi daleko od bližnjih u brodskoj kabini!!!“, i to je pitanje za Vladu Srbije, al nek pita ako sme, pa kad mu nalupaju šamare i šutnu ga iz stranke: ni P od Poverenika neće ostati.

Mi ovde u Apatinu, kao svuda u Srbiji svaki dan vidimo ljude koji žive od i kod kontejnera, ljude u beznađu, na ivici života, o čemu smo nebrojeno puta pisali, učestvovali u humanitarnim akcijama, pomagali... Dakle, nije stvar u gluposti ovog flajera, već u brutalnosti koja iz njega izvire. To je poruka primitivnosti, osionosti.

Poruka krvave žeđi za vlašću koja gazi preko leševa istine da bi se došlo do vlasti. Izmišljaš medijski mrak u Apatinu, a ne vidiš društveni mrak u celoj zemlji gde su tvoji na vlasti.. Čovek poput Ilije koji ništa u životu nije uradio, najcrnjom destrukcijom i manipulacijama se obraća građanima zloupotreljavajući partiju SNS u kojoj se samo trenutno nalazi.

Zato ćemo i mi njemu lično, postaviti neka pitanja: - Koliko ti Ilija Bursaću imaš firmi u Apatinu i Novom Sadu, koliko zapošljavaš ljudi, da li im redovno isplaćuješ plate? - Kako si to otišao u Novi Sad kao mladi biznismen, a vratio se u Apatin kao poverenik stranke? -

Da li je to uspešan biznismen kad mu firma „Apaone“ poslovala sa 00,00 dinara cele godine, bez ijednog zaposlenog? - Zbog čega ti je druga firma „Unijaplus“ u blokadi 354 dana? - Da li je tačno da je somborski gradonačelnik nateran da mu kao stranačkom kolegi na konkursu za medije da čak 500.000 dinara (da ne bi „zarađivao živeći u brodskoj kabini daleko od bližnjih“), iako je glavni kriterijum tog konkursa bio da niko van Sombora ne može dobiti sredstva.

- Objasni Ilija mladima, kako se postiže to da država tebi da 500.000 državnih para „narodnih penzija“, a u blokadi si 700.000 dinara? - Zašto medijska sredstva nisi dobio na konkursu u svom Apatinu: da li zato što te apatinski žika mrzi a somborski Saša voli, ili u komisiji nije bilo nikog ko bi potpisao ludost da pokloni 500.000 „narodnih penzija“ firmi u buli? - Na kom konkursu u Srbiji i bilo gde na svetu firma u blokadi dobija državna sredstva, na bilo kom konkursu? - Da li je tačno da si konkurs za snimatelje i montažere raspisao čim ti je somborski kolega potpisao 500.000 dinara? - Koliko si para, kako ti kažeš „narodnih penzija“ tražio od apatinske opštine za svoj „projekat“?

- Da li je tebi SNS ideologija ili put ka biznisu, vređanju i omalovažavanju drugih ljudi, lični rat u ime lične koristi? Naša pitanja su mnogo lakša i lepo bi bilo da odgovoriš. Dugo si ti prozvao, a mi ćutali. Red je da i ti odgovaraš.

Prvo ovako. Partija SNS nije tvoja privatna firma, ko zna koja po redu. SNS nije tvoj DOO i put ka novcu, odblokiranju firme, lakoj zaradi. Uzgred, ne znamo jesi li video lepu vest: u Narodnoj banci, piše: legle ti pare, lepa cifra, nekih 400.000. Posle par dana još 300.000. Čestitamo! Mora da su „somborske penzije“ legle na pravo mesto, a to je žiro-račun našeg Ilije.

Ko šiša somborske penzionere. Neće više da nam Ilija hleb zarađuje „živeći u brodskoj kabini daleko od bližnjih.“ Za kratko vreme Ilija Bursać je postao najbolji primer onoga protiv čega se SNS danas bori kao vladajuća stranka.

Navlači medijski mrak da bi u njemu punio svoj račun u banci. Neki mlađani se slikaju kraj njega krastavaca i patlidžana.

Oni stariji članovi SNS-a bi pre stali pored bundeve na pijaci, nego kraj Ilije. Vide šta radi. Gospodar mraka na pijaci kome je SNS tezga. A okolo sve sama sitna boranija.

Redakcija TV Apatin i NGK

Prijava