«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 29 maj 2015

U hali OŠ“Žarko Zrenjanin“ utakmicama za prvo i treće mesto i svečanim proglašenjem najboljih završen  je četvorodnevni turnir vojnih reprezentacija Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine u futsalu.

Domaćin ovog takmičenja koji nosi naziv CISM a Kup za mir bili su gradovi Apatin i Sombor. Za pobednika turnira borili su se reprezentacije Srbiji i Bosne i Hercegovine koje su odigrale jednu odličnu utakmicu punu preokreta, a rezultat je posle regularnog dela igre bio 3:3 pa su se morali izvoditi penali. Posle penal serije uspešniji su bili reprezentativci Bosne i Hercegovine 7:6 i postali pobednici ovog turnira, druga je bila Srbija, a treća reprezentacija oružanih snaga Slovenije pobedivši  u utakmici za treće mesto 7:4 selekciju Hrvtske. 

Na svečanoj ceremoniji zatvaranja prisutnima su se obratili gradonačelnici Apatina i Sombora.

- Čestitam svim nagrađenima, nadam se da su se svi takmičari lepo proveli u našem gradu i da će im ovo druženje ostati u lepom sećanju, rekao je dr Živorad Smiljanić.. Svoje prijatne utiske izneli su  i predstavnici vojnih reprezentacija učesnica  kao i specijalni gost prvenstva pukovnik Dora Mambi Koita, generalni sekretar Međunarodnog saveta za vojne sportove (CISM), čije je središte u Briselu.

- Zahvaljujem se Apatinu i Somboru na odličnoj organizaciji, čestitam pobednicima i svim učesnicima turnira i nosim veoma lepe utiske sa ovog vojnog prvenstva, rekao je Koita.

Pored velikih ekipnih pehara i medalja uručene su diplome i manji pehari najuspešnijim pojedincima na ovom 7. CISM a Kupu za mir. Najbolji golman je Dalibor Stojanović iz reprezentacije Srbije, najbolji strelac  Siniša Trojanović takođe iz ekipe Srbije, dok je najbolji igrač turnira član pobedničke selekcije Bosne i Hercegovine Boris Varešković.

- Turnir je bio veoma kvalitetan, uspeli smo da odbranimo titulu od prošle godine što nije bilo ni malo lako. Čestitam organizatoru na odličnom prijem, hvala mojim saigračima na prikazanoj igri tokom turnira, a svim učesnicima želim mnogo uspeha u vojnim i sportskim izazovima, rekao je Varešković.

Zastavu CISMe od ovogodišnjeg  domaćina predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije preuzeli  su članovi delegacije oružnih snaga Republike Hrvatske na čijoj će se territoriji održati sledeće godine 8. CISMa Kup za mir.

Prijava