AKTUELNOSTI
HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU...

"KAD PIJEM NE VOZIM" - PORUKA APATINSKE PIVARE I NA „ULAZ” FESTIVALU...

VREME DANAS U APATINU

«  februar 2020  »
pusčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 06 novembar 2014

Predsednik apatinske opštine, dr Živorad Smiljanić, ugostio je u sredu višečlanu delegaciju Kineske razvojne banke, koju je predvodio generalni direktor, Zhang Shicheng. Ovom sastanku na kojem su predstavljeni projekti odnosno investicioni potencijal u slobodnoj zoni Apatin, prisustvovali su i Nikola Janković, direktor SIEP-e kao i direktor uprave za slobodne zone u Ministarstvu finansija Republike Srbije, Milan Ristić.

Pre same prezentacije Logističkog centra i luke Apatin, dr Živorad.Smiljanić je gostima zaželeo dobrodošlicu i u kratkim crtama naglasio da je Apatin jedan od najuređenijih gradova kada je reč o komunalnoj infrastrukturi. Takođe je napomenuo da slobodna zona obuhvata teritoriju “RTC-a Apatin i Luke Apatin”, koja predstavlja deo područja na kome će se odvijati buduće proizvodne i logističke aktivnosti.

Na pomenutom sastanku, prostorno plansku i urbanističku dokumentaciju opštine Apatin u odnosu na logistički centar i Luku Apatin članovima delegacije Kineske razvojne banke sa mnoštvom detalja predstavio je Milan Vučinić. U 20-tak minuta prezentacije, ispred Klastera transporta i logistike Vojvodine, on je posebno potencirao da Apatin pripada privrednom ambijentu APV koji spada u najviše izvozno orijentisan u Srbiji ali i nagovestio kako su projektovane poslovne površine odnosno građevinski objekti i saobraćajnice, kao i to kako bi funkcionisala železnička veza.

U okviru zvanične posete predstavnika kineske razvojne banke apatinskoj opštini, gosti su ragledali Marinu i pristanište, a obišli su na kratko i RTC. Prilikom odlaska, pozdravljajući se sa domaćinom, predsednikom opštine, dr Živoradom Smiljanićem generalni direktor, Zang Čičeng. rekao je da su zadovoljni ovom posetom i da se nada da će uskoro doći do konkretnih dogovora na obostrano zadovoljstvo.