«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 04 jul 2014

U Apatinu su zvanično počele 51. Apatinske ribarske večeri. Po ko zna koji put ih je, prema tradiciji, otvorio predsednik opštine dr Živorad Smiljanić. Potom je vatromet ozvaničio početak manifestacije. Grad je bio pun ljudi koji su želeli da prođu centrom grada i budu deo lepog druženja. 

Početak najveće letnje manifestacije ozvaničen je defileom mažoretkinja iz Sonte i Radeče iz Slovenije uz pratnju duvačkog orkestra iz Kupusine. Na bini su nastupali KUD „Šokadija“ iz Sonte i KUD iz Slovenije, „Dunavski biseri“, „Bitange“ i „Bure, Saša, Kalaba i Voja“. Svečanom otvaranju prethodilo je otvaranje izložbe istorijskih tipova modela brodova na Dunavu, takmičenje u hvatanju šarana golim rukama u „Bajovoj bašti“ i takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša za junire. Pobednik ovogodišnje manifestacije i nagradu

Zlatnog kotlića odneo je Luka Smiljanić, drugo mesto i srebrni kotlić pripalo je mladoj dami Andera Geler, a treće mesto i bronzani kotlić je osvojio Strahinja Bašić. U centru će do nedelje biti postavljeni štandovi na kojima se sve šareni od starih zanata i rukotvorina, do raznih slatkiša i krpica. Završnica prve večeri je bila rezervisana za ljubitelje pop i rok muzike. Nastup grupe „Piloti“ čija je svirka naišla na odličan prijem kod apatinske publike.

Nakon završne svirke na Trgu, mladi su se razišli po kafićima kojima je tokom trajanja ribarskih večeri omogućeno da rade produženo do 4 č. ujutro.

Kao i uvek, TV Apatin je kao medijski pokrovitelj i jedina opštinska televizija dala svoj puni doprinos kroz direktne prenose sa Trga i snimanje svih manifestacija sa ciljem afirmacije najviših kulturnih vrednosti koje su organizove svih ovih dana i traju sve do nedelje. Program za vikend možete pročitati u nedeljniku Novi glas komune.

Prijava