«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 13 jun 2014

Na sednici Opštinskog veća, utvrđeno je i usvojeno 27 tačaka dnevnog reda, a u prvom planu bilo je utvrđivanje predloga odluke o završnom računu opštinskog budžeta za prošlu godinu, o čemu je članove veća informisala Sonja Tepavac, načelnik Odeljenja zaprivredu i finasije. 

U nastavku sednice usvojen je predlog odluke o izmenama i dopunama Statuta opštine Apatin, lokalnim komunalnim taksama, komunalnim delatnostima, a utvrđen je i predlog odluke o davanju naziva ulice Duška Trifunovića u Apatinu. Članovi Opštinskog veća su utvrdili predlog programa kontrole i smanjenja populacije napuštenih životinja na teritoriji opštine Apatin, kao i odluku o izmeni o naknada za zaštitu i unapređivanje životne sredine, zaštiti i održavanju zelenila i mere za zaštitu stanovništva od buke na teritoriji opštine.

Između ostalog, po ovim tačkama dnevnog reda prisutne je informisao Nikola Marčeta, načelnik Komunalne inspekcije. Na sednici je usvojen finansijski izveštaj Doma zdravlja Apatin za 2013. godinu finansijski plan za ovu godinu i plan rada, kao i program poslovanja JP „Direkcija za izgradnju“ tekuću godinu. U nastvaku zasedanja opštinskog tela, usvojen je set pravilnika koji se odnose na korišćenje sredstava za reprezentaciju u organima i službama opštine Apatin, uvođenju procedure za plaćanje računa u organima i službama, službenim putovanjima u zemlji i inostranstvu u organima i službama u opštini Apatin, uslovima korišćenja službenih fiksnih telefona i službenih mobilnih telefona u organima i službama u opštini Apatin, kao i uslovi za sprovođenje kontinuirane edukacije za zaposlene i postavljena lica u organima i službama i načinu i uslovima korišćenja službenih vozila u organima i službama u opštini.

Takođe, usvojena je odluka o davanju u zakup poslovnog prostora u Apatinu zavičajnom udruženju „Nikola Tesla“, zaključak o potvrđivanju usklađenosti predloga Urbanističkog projekta kamionskog termiala u Apatinu sa ugovorom o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću Drumski i rečni terminal Apatin i zaključak o davanju saglasnosti „Flash SRB“ doo Sombor da izgradi – položi cevovod priključnog gasovoda za potrebe snadbevanja gasom fabrike„Flash SRB“ doo Sombor.

U finišu sednice je usvojena visina naknade štete oštećenim licima nastale usled napada napuštenih životinja, radi mirnog rešavanja spora.

Prijava