«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 24 mart 2014

Na sednici Skupštine opštine Apatin usvojeno je 26 tačaka dnevnog reda.U prvom planu bio je set finasijskih izveštaja Mesne zajednice Apatin i svih drugih mesnih zajednica u opštini.

Izveštaj o radu MZ Apatin za prošlu godinu, finasijki izveštaj samodoprinosa od tri i jedan odsto, kao i finasijski plan za ovu godinu odbornicima je obrazložio Milan Lavrnić, sekretar ove MZ.

On je rekao da je tokom 2013. godine Savet razmatrao 50 tačaka dnevnog reda i obradio 285 zahteva građana i organizacija i da su ponosni na činjenicu da je konačno završena mreža fekalne kanalizacije u Apatinu dužine 106 kilometara, u koju je uloženo 12.720.000 evra.

Snabdevanje građana Prigrevice kvalitetnom vodom za piće obavlja se sa regionalnog vodovoda u Apatinu, gde je krajem 2004. godine sistem pušten u stalni rad. Da bi građani ove MZ imali kvalitetnu vodu neophodno je nastaviti sa zamenom dotrajalih azbestno – cementnih cevi, rekao je Stojan Zorojević, sekretar MZ Prigrevica. 

Od ostalih aktivnosti Zorojević je izdvojio da je mnogo urađeno na čišćenju i kopanju kanala atmosferske kanalizacije i sanaciji mostića na prelazima trotoara na raskrsnicama dvadesetak ulica u selu.

MZ Sonta je tokom prošle godine uradila veliki posao na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta u slivu „Bogojevo“. Za ove namene je od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo selo dobilo  5.601.000 dinara.

Mesna zajednica Svilojevo je tokom prošle godine za prvorođeno dete i za pomoć društvenim organizacijama, dok u ovoj godini planiraju sufinasirati izgradnju igrališta za rukomet.

Prioritet MZ Kupusina u narednom periodu biće izgradnja Industrijskog parka i održavanje atarskih puteva. 

Na sednici je usvojen predlog odluke o kriterijumima i merilima za utvrđivanje naknade za uređenje građevinskog zemljišta u postupcima legalizacije.

Opština Apatin je jedan od osnivača Udruženja gradova i opština Srbije i sa tim članstvom pridružiće se međuopštinskom unapređenju zajedničkih ekonomnskih, socijalnih kulturnih i sportskih aktivnosti.

U daljem radu sednice usvojeni su finasijski izveštaji i planovi apatinskih javnih preduzeća i program budžetskog fonda za zaštitu životne sredine. Umesto dosadašnjeg člana Opštinskog veća Radovana Kuridže, tajnim glasanjem odbornika, imenovan je novi član ovog opštinskog tela dr Jovan Zorić.

Članovi opštinskog veća dali su saglasnost da se lokalna Kancelarija za mlade pridruži  Nacionalnoj asocijaciji lokalnih kancelarija za mlade.

Prijava