AKTUELNOSTI

"KAD PIJEM NE VOZIM" - PORUKA APATINSKE PIVARE I NA „ULAZ” FESTIVALU...

APATINSKA PIVARA ORGANIZACIJOM BAZARA RECIKLAŽE PODSETILA NA VAŽNOST RECIKLIRANJA

APATINSKA PIVARA ORGANIZACIJOM BAZARA RECIKLAŽE PODSETILA NA VAŽNOST RECI...

MUP i Apatinska pivara nastavljaju sa obukom mladih vozača u NAVAK-u

MUP i Apatinska pivara nastavljaju sa obukom mladih vozača u NAVAK-u...

APEL POLICIJE DA SE GRAĐANI U TOKU PREDSTOJEĆIH PRAZNIKA SUZDRŽE OD BACANJA PETARDI

APEL POLICIJE DA SE GRAĐANI U TOKU PREDSTOJEĆIH PRAZNIKA SUZDRŽE OD BACA...

VREME DANAS U APATINU

«  jul 2019  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 12 april 2013

Danas je održana 9. sednica Opštinskog veća na kojoj su razmotrene i utvrđene 23 tačke dnevnog reda, među kojima je bilo utvđivanje predloga odluke o prvim izmenama i dopunama odluke o budžetu za 2013. godinu odn. rebalans buđžeta.Razlog zadonošenje rebalansa buđžeta, kako je rečeno na sednici Opštinskog veća, nalazi se u potrebi otvaranja nove aproprijacije kod JP Direkcija za izgradnju, kao i zbog opredelenja lokalne vlasti da se u Apatinu prvi put izgradi Klizalište. Više o ovoj odluci je članove veća upozano dr Žvorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin.

U periodu januar – mart 2013. godine u budžetu opštine Apatin ostvareni su ukupni prihodi i primanja u iznosu od 200.365.102,80 din. ili zajedno sa prenetim sredstvima 210.218.002,92 dinara, što čini 20,53 odsto planiranih prihoda i primanja na godišnjem nivou, o čemu je prisutne izvestila Sonja Tepavac - Načelnica za finansije u opštini Apatin

Članovi opštinskog veća utvrdili su i predlog rešenja o davanju saglasnosti na cene komunalnih usluga u MZ Sonta i usvojili izmenu godišnjeg programa poslovanja JKP-a Naš dom za 2013. godinu. U obrazloženju, Mirko Pavlović, direktor JKP-a Naš dom je kazao da je sadašnja cena vode nedovoljna i izuzetno niska, te da ne obezbedjuje pokrivanje troškova proizvodnje i distribucije vode, kao i da je jedna od najnižih u okruženju i šire što pokazuju i svi dostupni podaci. Pavlović je kazao da će povećanje biti neznatno tj. samo 7 din. po m3, što bi uvećalo mesečni račun za domaćinstva od 160 do 210 dinara.

Rukovodstvo JKP-a Naš dom je prilikom donošenja ovog simboličnog povećanja vodilo računa o finasijskoj situaciji svojih korisnika i sugrađana, ali i o sigurnosnom sistemu snabdevanja vodom i kvalitetu usluge koja se pruža, a koja je nazavidnom nivou kada pogledamo kvalitet vode u okruženju.

Članovi opštinskog veća su utvrdili i program izmene poslovanja JP direkcija za izgradnju Apatin za 2013. godinu, a kao zacrtani prioriteti su nastavak izgradnje nove pijace, početak izgradnje Trag Nikola Tesla i raspisivanje tendera za izgradnju nove luke, o čemu je na sednici govorio dr Smiljanić.

Znatan deo sednice bio je posvećen razmatranju finasijskog izveštaja Doma zdravlja Apatin, statutu za JP putničkog pristaništa i marine, operativnom planu za odbranu od poplava, kao i konstatovanj datuma početka jubilarnih 50. apatinskih ribarskih večeri koje će se održati od 2.jula do 7 jula. Takođe je na sednici konstatovan datum održavanja 4. Ličke olimpijade koja će se održati 6. jula u okviru jubilarnih 50. apatinskih ribarskih večeri.