«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 10 septembar 2012

Na današnjoj sednici Opštinskog veća data saglasnost za izradu elaborata o postojanju ekonomske opravdanosti za formiranje slobodne carinske zone Apatin. Članovi Opštinskog veća su razmotrili i utvrdili 18 tačaka dnevnog reda, a jedna od važnijih tema odnosila se na davanje saglasnosti za izradu elaborata o postojanju ekonomske opravdanosti za formiranje slobodne carinske zone Apatin.

pština Apatin je 2009. godine stekla status slobodne zone u pripremi, zbog čega je odlučeno da se krene u izradu elaborata o ekonomskoj isplativosti otvaranja slobodne zone.

O dosadašnjim i planiranim aktivnostima u vezi izrade elaborata o formiranju slobodne zone u Apatinu govorila je i Snežana Milešević, koordinator lokalnog ekonomskog razvoja u Opštinskoj upravi Apatin.Na sednici je utvrđen i predlog odluke po kojoj će svoje funkcije profesionalno obavljati predsednik apatinske opštine i njegov zamenik, potpredsednik Skupštine i sekretar Skupštine opštine Apatin, dok će predsednik Skupštine opštine svoju funkciju obavljati volonterski do momenta isteka ili prestanka mandata.

Članovi Opštinskog veća utvrdili su i predlog rešenja o davanju saglasnosti na cene usluga prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju Društva za transport i špediciju “Apatintrans”. Zahtev za povećanje cena prevoza za 10 odsto je obrazložen povećanjem cena goriva i ostalih činilaca koji utiču na troškove poslovanja.
Prema ovom predlogu cena mesečne karte na relaciji od Apatina do Prigrevice, Kupusine i Svilojeva bi bila 2.750 dinara, od Apatina do Sonte 4.070, a od našeg grada do Sombora 5.170 dinara.
Na današnjoj sednici je utvrđen i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o stipendiranju studenata. Ovom odlukom Opština Apatin uvodi stipendiranje studenata, pod uslovom da redovno upisuju sledeću školsku godinu. Predlog ove odluke dopunjen je stavom, koji uređuje obavezu da su studenti, koji su ostvarili pravo na stipendiranje, dužni da najkasnije do 15. septembra dostave dokaz o upisanoj narednoj školskoj godini, jer u suprotnom gube pravo na stipendiranje.

Prijava