«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 30 jul 2012
Štampa

Sala Doma kulture u Sonti sinoć , možda zbog vremena koje je pretilo kišom, nije bila dupke puna gledalaca, ali svaki pojedinačni nastup, bilo da se radilo o najmlađim folklorašima, snašama ili devojkama i mladićima, burno je aplauzima pozdravljan.

Jednostavno se nisu štedeli dlanovi i ta podrška je bila i najdraža nagrada amaterima koji su se smeljivali na sceni. Publika je izvođače stalno bodrila, posebno one najmlađe koji su plenili svojom energijom, upornošću i lepotom. Stale su u gotovo dvočasovnom koncertu i šokačke igre i igre iz Banata i igre iz okoline Leskovca , a „lolinci“ svih uzrasta izveli su i izvorni običaj iz ovih krajeva vezan uz božićne praznike sa kojim će se oni uskoro predstaviti i na pokrajinskoj smotri izvornog stvaralaštva.

Sve vreme pratili su ih članovi Tamburaškog orekstra „ sonćanski biseri“ koji su oduševili publiku bogatim i raznovrsnim repertoarom tako da su svi uživali. Ipak je najviše ovacija na sinoćnjem koncertu dobio nastup članova folklorne sekcije koji su prvi put predstavili novu koreografiju igara i nošnje Bunjevaca.
44-ta godišnjica O KUD-a „ Ivo Lola Ribar „ bila je dobra prilika da se na sinoćnjem koncertu nešto kratko kaže i o ovom svojevrsnom jubileju. U leto sada već daleke 1968. godine, 26. jula. Društvo je formirano sa ciljem da na jednom mestu objedini veoma bogat kulturno- zabavni život i rad mladih u selu Od tada do danas kroz Društvo je prošlo oko 1.500 članova koji su svoje programe izvodili ne samo od Triglava do Đevđelije već i na brojnim gostovanjima van granica naše zemlje.

Posebno je bitno napomenuti da su članovi OKUD-a „ Ivo Lola Ribar“ iz Sonte za protekle 44 godine svoga delovanja dali značajan doprinos pripremi i organizaciji tradicionalne foklorne manifestacije „ Grožđebal“. Sinoć je publika saznala i ko će biti ovogodišnji knez i kneginja ove manifestacije. Knez će biti Stefan Fabijanov, a kneginja Aleksandra Mihljaljev..
Sve u svemu sinoćnji godišnji koncert Omladinskog KUD_a „Ivo Lola Ribar „ iz Sonte bio je veoma uspešan, „palo“ je, nakon celovečernjeg programa, mnogo pohvala za njihov predan dugogodišnji rad, a reči zahvalnosti zbog činjenice da toliko dugo traju i neguju tradiciju ovog podneblja, čuli smo, uputila im je, uz čestitke za budući rad, i načelnica Zapadno-bačkog upravnog okruga Liljana Sokova Đokić.

Prijava