«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 05 jul 2012
Štampa

Predsednik apatinske opštine, dr Živorad Smiljanić I zastupnik nemačkog društva Medsorga GmbH, Uve Repke, danas su, zvanično potpisali ugovor značajan za dalju realizaciju najznačajnije investicije u oblasti komunalne infrastructure za opštinu Apatin- postrojenja za odvodnjavanje I prečišćavanje otpadnih voda I fekalnu kanalizaciju u naseljenim mestima.

Ugovorom koji je danas potpisan u plavoj Sali SO Apatin, precizirani su rokovi I zadaci koji bi se trebali isposštovati u što kraćem periodu da bi se pripremio I realizovao tender odnosno poterebna dokumentacija do dodele projekta za postrojenje za odvodnjavanje i prečišćavanje otpadnih voda i fekalnu kanalizaciju u naseljenim mestima na teritoriji Opštine Apatin.

Opština Apatin , kao što je poznato, namerava da izgradi postrojenje za odvodnjavanje i prečišćavanje otpadnih voda na centralnom gradskom području Apatina kao i u okolnim selima i naseljima Opštine, pa je izrada plana za tender, sledeći važan korak do izdavanja naloga generalnom izvođaču. Zadaci opštine su po tom potpisanom ugovoru , između ostalog, da obezbedi da projekat o kome je reč, u nadležnim ministarstvima Srbije bude svrstan u listu prioriteta I da ministarstva obezbede podršku projektu I kod evropske unije, u čemu će se uključiti I nemačko društvo Medsorg.
Pre samog potpisivanja ugovora, dr. Živorad Smiljanić je, izmešu ostalog naglasio da je za realizaciju ovog kapitalnog projekta, veoma važno lobiranje Firme MEDSORGA GmbH i njenih partnera kod nadležnih istanci Evropske unije.

Da se ušlo u jedan dobar zajednički posao I da su izuzetno zadovoljni što je danas u Apatinu potpisan ugovor o uslugama za izradu plana za tender I tendersku dokumentaciju, za TV Apatin potvrdio je u svojoj izjavi I dip ling Uve Repke. Kako je rekao “ ključ uspeha u ovom poslu nalazi se u uspostavljanju visokog partnerskog poverenja".

Prijava