«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 14 mart 2023
Štampa

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић разговарао је данас са Вераном Матићем, председником Комисије за истраживање убистава новинара и чланом радних група за заштиту и безбедност новинара, о значају јачања заједничке сарадње у циљу ефикаснијег решавања случајева угрожавања безбедности новинара.

На састанку је указано на потребу развијања механизма брзих одговора у ситуацијама у којима се новинари осећају угроженим, као и рада на превенцији и едукацији новинара и представника МУП-а у вези са питањима која се односе на безбедност новинара.

Министар Гашић је нагласио да Министарство унутрашњих послова континуирано ради на очувању безбедности новинара, као и да реагује на сваку претњу и угрожавање безбедности.

„Увек смо спремни за сарадњу и отворени за сва питања у вези са безбедношћу новинара. Веома је важно да се осећају сигурно и безбедно док обављају свакодневне новинарске задатке. Министарство унутрашњих послова даће снажан допринос у раду Комисије за истраживање убистава новинара и полицијски службеници ће активно учествовати у њеном раду“, истакао је министар Гашић.

Матић је досадашњу сарадњу са МУП-ом, кроз Сталну радну групу за безбедност новинара, оценио веома добром.

 „Представник Министарства унутрашњих послова у Сталној радној групи доступан је новинарским и медијским удружењима и њиховим контакт тачкама за размену информација о нападима на новинаре. У претходних неколико дана приметан је пораст насиља над новинарима и потребна је адекватна и хармонизована реакција надлежних институција и медијске заједнице у сваком појединачном случају како би починиоци били приведени правди. Сваки напад на новинара је напад на основне принципе и вредности једног демократског друштва“, рекао је Матић и додао да је са министром Гашићем разговарао и о даљем раду Комисије за истраживање убистава новинара будући да су неки од њених чланова пензионисани.

Prijava