«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 17 maj 2020
Štampa

Specijalističko-konsultativne ambulante Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" Sombor počinju sa radom od ponedeljka, 18.05.2020. godine. 

Ambulante će se postepeno uključivati u sistem zakazivanja pacijenata kroz IZIS, u zavisnosti od broja pacijenata koji su na internim listama čekanja od početka COVID-19 pandemije. O tačnoj dinamici rada specijalističkih ambulanti i uslovima zakazivanja građani će biti pravovremeno obavešteni. Pacijenti koji dolaze na ambulantne preglede potrebno je da se pridržavaju sledećih instrukcija: pacijenti koji imaju povišenu temperaturu i respiratorne simptome (kašalj, kijavica, sekrecija iz nosa, bol u grlu, nedostatak vazduha) ili imaju druge simptome sumnje na COVID-19 infekciju, ili koji su imali kontakt sa COVID-19 pozitivnim pacijentima u poslednjih 14 dana, UPUĆUJU se u već ranije formirane respiratorne ambulante Domova zdravlja ili u respiratornu ambulantu Opšte bolnice uz predhodnu najavu. Svi pacijenti upućeni kroz IZIS, u specijalističko-konsultativne ambulante, biće pregledani u zgradi specijalističkih ambulanti, ulaz iz Vojvođanske ulice, gde će se vršiti kontrola evidencije zakazanih pacijenata u IZIS-u.

Prilikom dolaska pacijenata na zakazani pregled obavezna je upotreba zaštitne maske i poštovanje mera fizičkog distanciranja (udaljenost, zabrana grupisanja). Pacijenti trebaju da dođu u tačno zakazano vreme, kako se ne bi pravile nepotrebne gužve. Svi pacijenti koji su zakazani na transfuziji, laboratoriji i radiološkoj dijagnostici ulaze preko glavnog ulaza u bolnicu u ulici Sime Matavulja, kako bi se smanjila gužva u krugu bolnice. Svi hitni pacijenti će se po ranije utvrđenim kriterijumima, primati u bolnicu nakon sprovedene trijaže od strane medicinskog osoblja na glavnom ulazu u bolnicu, u ulici Sime Matavulja. Za sve pacijente koji se elektivno primaju, pored gore navedenog za prijem na hospitalno lečenje, potrebno je osim laboratorijskih testiranja uraditi i nazofaringelni bris na SARS CoV2 virus koji ne sme biti stariji od 3 dana. Pacijenti koji budu upućeni na dijalizu ili onkološki pacijenti, će se ponovo testirati po utvrđenoj dinamici rukujućih lekara specijalista.

Prijava