«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 17 maj 2012
Štampa

Kod Banje Junaković danas je svečano otvorena za saobraćaj raskrsnica sa kružnim tokom, jedna od najvažnijih saobraćajnica na ovom delu regionalnog puta R 101. Ovaj kružni tok, presecanjem vrpce, pustio je u saobraćaj dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine, uz prisustvo Milutina Mrkonjića, ministar za infrastrukturu i energetiku u Vladi RS.

Raskrsnica koja je nekada predstavljala „ crnu tačku“ na ovom delu saobraćajnice regionalnog karaktera danas je bezbedna, izgleda savremeno i zaista je poduhvat koji se retko viđa na ovim prostorima- istakao je dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine.


Kružni tok kod Banje složen je graditeljski poduhvat na kojem se,uz prekide zbog velikih minusa i loših vremenskih uslova, radilo u više faza, a danas je to investicija na koju mogu biti ponosni svi u Apatinu.


Apatin danas jeste grad za uzor jer napreduje i u tome maksimalno koristi sve svoje raspoložive resurse.Ova investicija je posebno značajna zbog sigurnosti i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, kojih će, biti, zbog razvoja grada, nadamo se sve više - naglasio je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.


Vrednost ove investicije, koja uključuje i revitalizaciju putnog pravca od Banje Junaković do ulaska u Apatin, koja se nastavlja narednih dana, je 45.878.512 dinara ( bez PDV) i ona je u celosti finansirana iz sredstava Javnog preduzeća “ Putevi Srbije”. Za njenu realizaciju opština Apatin je, pored rešavanja imovinskih odnosa, svojevremeno obezbedila sredstva za izradu projektne dokumentacije. Direkcija za izgradnju u Apatinu, kao investitor, obezbedila je nadzor i stručnu tehničku pomoć prilikom samih radova.

Prijava