«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 06 maj 2012
Štampa

BANJAC PRIŠAO I ISEKAO DVE GUME NA SLUŽBENOM VOZILU.

SREĆOM NIKO OD ZAPOSLENIH NIJE BIO U BLIZINI ZA VREME TOG SUMANUTOG ČINA.

POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ.

REDAKCIJA TRAŽI HITNU INTERVENCIJU TUŽILAŠTVA I POLICIJE

 Po povratku sa novinarskog zadatka ekipi TV Apatin su ispred redakcije, usred dana isečene dve gume na službenom automobilu. To je novinaru i snimatelju koji su sedeli u obližnjem kafiću sa predsednikom skupštine Apatin, Milanom Škrbićem i drugima, javila osoba koja je rekla da je videla kako jedno lice buši gume na vozilu i da je to lice Jovan Banjac.

   Slučaj je istog časa prijavljen policiji i policajci su odmah izašli na teren i nakon provere u vidno alkoholisanom stanju uhapsili Jovana Banjca. Zaposleni u TV Apatin su u šoku zbog ovakvog divljačkog napada J. Banjca i pitaju šta bi se desilo da je naišao neko od zaposlenih. Da li bi nož bio uperen i protiv njih.

   Građani Apatina su šokirani ovakvim necivilizacijskim i divljačkim činom Jovana Banjca koji već duže vreme šalje uvredljive poruke pune govora mržnje i pretnje zaposlenima u TV Apatin.

   Pre izvesnog vremena je pretio jednoj zaposlenoj u TV Apatin koja je bila u dubokoj trudnoći i zbog toga je bila podneta krivična prijava, ali ni policija ni tužilaštvo nisu adekvatno reagovali. To se opet ponovilo u gorem obliku i sada se radi o direktnom napadu na ovu medijsku kuću. Šta je sledeći pitaju se zaposleni i građani.

   Apatinska javnost osuđuje ovaj čin,  tim pre jer protiv J. Banjca postoji više tužbi i presuda, pa se postavlja pitanje gde je granica njegovog suludog ponašanja. I šta je i ko je konačni cilj.

   Napad na našu redakciju je usledio nakon serije priloga o pljačkaškoj privatizaciji u Apatinu 2000-20004.g., o kriminalnoj prodaju hotela Bled, i postavlja se pitanje: da li je to pravi razlog, i ako jeste ko sve stoji iza ovog napada.

   Da li je Banjac samo nož u nečijoj ruci?! U tim pretnjama redakciji TV Apatin se posebno ističe bivši čelnik grada Mirko Vraneš koji već duže vreme širi govor mržnje protiv zaposlenih u TV Apatin.

   Uoči jučerašnjeg napada Vraneš i Banjac su postavili preteći blog sa naslovom: "PO SRED ČELA..." u kome se nebiranim rečima mržnje preti redakciji, iznose najodvratnije laži kojima se čitaoci navode na zlo.

   Nakon privođenja Banjca, sinoć jeMirko Vraneš ponovo postavio preteći blog u kome vređa redakciju, zaposlene i upućuje preteću poruku i najavljuje: "biće sranja, žestokog..."

   Takav govor mržnje Jovana Banjca i Mirka Vraneša traje mesecima i nezabeležen je u Apatinu, te je stoga krajnje vreme da nadležni reaguju. Postavlja se pitanje: ko je i šta je sledeće na udaru nekontrolisanog zla.

   Redakcija TV Apatin zahteva da se oglasi policija i tužilaštvo i da se kazni počinilac i podstrekači ovakvog divljačkog napada na jedan nezavisan medij.

   Danas će se redakcija obratiti tužilaštvu i svim strukovnim organizacijama.

Prijava