«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 09 april 2012
Štampa

U središtu pažnje bio predlog nacrta ugovora sa Apatinskom pivarom o prodaji zemljišta za potrebe izgradnje prečistača otpadnih voda.Obrazlažući predlog ove odluke, Milan Pavković, direktor opštinske Direkcije za izgradnju je podsetio da je u decembru prošle godine opština zaključila predugovor u kojem je određen prostor od 16.000 kvadratnih metara zemljišta za izgradnju prečistača otpadnih voda za potrebe Apatinske pivare.

Obzirom da je ovo preduzeće učestvovalo u izgradnji neophodne infrastrukture, kao i da će učestvovati u izgradnji infrastrukture za opštinski prečistač voda, stekli su se uslovi za prodaju zemljišta neposrednom pogodbom.Pavković je članove Opštinskog veća informisao i o znatno povoljnijim uslovima za pregovore lokalne samouprave sa investitorima zainteresovanim za izgradnju robno-transportnog centra.

Tome je najviše doprineo Zakon o javno-privatnom partnerstvu iz novembra prošle godine, koji opštini omogućava vid partnerstva sa investitorima u kome bi opština kao svoj ulog u zajedničko preduzeće unela zemljište, a privatni partner bi uložio kapital. Odnos udela vlasništva bi bio 90, prema 10 odsto u korist privatnog partnera i obzirom da su u pitanju kapitalne investicije, taj odnos je veoma povoljan za opštinu Apatin, ocenio je Pavković. Poslednjih meseci bilo nekoliko investitora koji su dostavili svoja pisma o namerama i sada su stvoreni svi uslovi da Skupština pokrene predviđenu zakonsku proceduru za sprovođenje planiranih projekata. Dugoročno gledano, za našu opštinu to bi značilo finansiranje opštinskog budžeta i ono što je najvažnije rešavanje problema nezaposlenosti kroz otvaranje novih radnih mesta, naglasio je Milan Pavković.

Na današnjoj sednici utvrđeni su, osim ostalog,  i predlog odluke o usvajanju plana detaljne regulacije prečistača otpadnih voda i kamionskog terminala u Apatinu, zatim predlog zaključka o pokriću troškova čišćenja snega tokom trajanja vanredne situacije, a bilo je reči i o izmenama statuta u Predškolskoj ustanovi “Pčelica”, kao i izmenama programa poslovanja komunalnog preduzeća “Naš dom” za ovu godinu.   

Prijava