«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 28 mart 2012
Štampa

Članovi dramske sekcije OŠ „Ivan Goran Kovačić“ sinoć su, u velikoj Sali Doma kulture u Sonti, premijerno izveli predstavu „Kraljević Marko“. Ovu simpatičnu, za decu vrlo atraktivnu parodiju na epska predanja o mukama mitskog srpskog junaka Marka Kraljevića i njegovog vernog konja Šarca,

burnim aplauzom je pozdravila prisutna publika, a ova predstava je inače izvedena u okviru opštinske smotre dečjeg dramskog stvaralaštva. Prema rečima prof. Jelene Jančić, koja je ovu predstavu gledala u svojstvu selektora opštinske smotre, mališani su je jako dobro pripremili, a na pozornici i pored velike treme, pokazala su svu razdraganost svojih godina, prikazujući pri tome, ovako osetljivu temu sa laganim satiričkim pristupom.

Dodala je takođe da se ova predstava plasirala na zonsku smotru, pa je malim glumcima poželela sreću na ovoj manifestaciji. . Predstavu je inače režirao profesor srpskog jezika i književnosti Nikola Dobrijević, a asistirala mu je profesorica razredne nastave Jovanka Stepanović. U predstavi koju su mali sonćanski osnovci pripremali od oktobra prošle godine naslovnu ulogu je tumačila Nikolina Janjanin, Šarca Nemanja Vlatković, ministarka je bila Milica Zorica, car Lazar Luka Lovrić, guslarka Jelena Stojić, sestre-blizanke Jugović tumačila je Dajana Miličević, dvorske devojke Andrea Balog i Kristina Vulić, glasnika Emina Čonkić i Musu Kesedžiju Aleks Popović. Narator je bila Jelena Mihaljev.

Prijava