«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 12 mart 2012
Štampa

Opštinski štab za vanredne situacije jebio u službi građana itokom trajanja vanredne situacije je ostvario sve zacrtane zadatke na planu zaštite ljudstva i materijalnih dobara.

Opštinski štab za vanredne situacije je ispunio poverenu ulogu i tokom trajanja vanredne situacije, od 5. do 22. februara, ostvario sve zacrtane zadatke na planu zaštite građana i materijalnih dobara, kako u Apatinu, tako i ostalim mestima apatinske opštine, ocenjeno je na današnjoj petoj redovnoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Zahvaljujući preduzetim merama u pomenutom periodu nije došlo do većih nesreća, a sve glavne komunikacije, odnosno putevi i ulice su bili prohodni i očišćeni u meri u kojoj je to bilo moguće u uslovima obilnih snežnih padavina.

Tokom vanredne situacije održane su dve redovne i sedam vanrednih sednica operativnog dela štaba. Školama na području apatinske opštine je preporučeno da obustave nastavu, a posredstvom Centra za socijalni rad i Crvenog krsta, organizovani su obilazak i pružanje pomoći staračkim i domaćinstvima bez primanja.

Izvestioci na današnjoj sednici bili su još i Milan Glumac, iz JKP “Naš dom”, Lenka Bojić, direktorica opštinskog Centra za socijalni rad, Tijana Bojandić, sekretar Crvenog krsta Apatin, Zoran Uzelac, komandir Vatrogasne jedinice u Apatinu i Sonja Tepavac, rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije.

Na sednici je razmotrena i aktuelna situacija na teritoriji apatinske opštine u vezi sa odbranom od poplava i unutrašnjih voda, o kojoj je članove štaba detaljno informisao Milan Pavković, direktor opštinske Direkcije za izgradnju.

Zaključeno je da se za sada, odnosno u narednih desetak dana ne očekuje značajniji porast nivoa Dunava, ali da se i pored toga preduzimaju sve mere, kako bi se odbrambeni nasipi dodatno ojačali.

Prijava