«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 12 septembar 2012
Štampa

Policijska uprava u Somboru i Odeljenje za vanredne situacije pozivaju građane da se prilikom priprema zemljišta za predstojeće poljoprivredne radove pridržavaju ne samo saobraćajnih propisa već i propisanih mera zaštite od požara, posebno vodeći računa o vremenskih prilikama.

Odeljenje saobraćajne policije Policijske uprave u Somboru apeluje na sve učesnike u saobraćaju, posebno na vozače motornih vozila, da se u vreme dok traje vađenje repe i tokom izvođenja jesenjih poljoprivrednih radova pridržavaju saobraćajnih propisa, pre svega odredaba Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima koji se tiču tehničke ispravnosti vozila, vučenja priključnih vozila (vozilu mogu najviše biti pridodata dva priključna vozila), vožnje pod dejstvom alkohola, pravilnog raspoređivanja tereta priliikom transporta, upotreba žutog rotacionog ili trepćućeg svetla, a u uslovima pogoršanja vremenskih prilika i iznošenja blata na kolovoz.

Policijska uprava u Somboru i Odeljenje za vanredne situacije pozivaju građane da se prilikom priprema zemljišta za predstojeće poljoprivredne radove pridržavaju i propisanih mera zaštite od požara, posebno vodeći računa o vremenskih prilikama.

Zakon o zaštiti od požara zabranjuje spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka i predviđa novčane kazne za fizička i pravna lica i preduzetnike.
Takođe, potrebno je voditi računa o tehničkoj ispravnosti i opremljenosti odgovarajućim sredstvima za gašenje požara, poljoprivrednih mašina i motornih vozila koja se koriste u radovima i transportu.

Prijava