AKTUELNOSTI
Usvojen rebalans budžeta

Usvojen rebalans budžeta...

Gradjani Apatina, Svilojeva, Prigrevice i Kupsine glasali ZA samodoprinose

Gradjani Apatina, Svilojeva, Prigrevice i Kupsine glasali ZA samodoprinose...

Danas se završavaju referendumi o samodoprinosu u Apatinu, Prigrevici, Svilojevu i Kupusni

Danas se završavaju referendumi o samodoprinosu u Apatinu, Prigrevici, Svi...

Počinje samodoprinos

Počinje samodoprinos...

Datum kreiranja 05 februar 2013

Vlada Srbije usvojila je predlog zakona koji će omogućiti upis u katastar oko 1,3 miliona nelegalnih objekata do kraja 2014. godine, saopštilo je Ministarstvo građevine i urbanizma.

Predlog zakona, usvojen na jučerašnjoj sednici Vlade, po hitnom postupku će se naći pred poslanicima i trebalo bi da bude usvojen po ubrzanoj proceduri, rekla je pomoćnica ministra građevine Aleksandra Damnjanović.

Za troškove upisa plaćaće se oko 100 evra po objektu, a ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić je ranije najavio da bi legalizacija mogla da počne već od marta. Damnjanovićeva je rekla da se zakon odnosi na stambene objekte -kuće i stanove, pomoćne objekte, vikendice i lokale u stambeno - poslovnim objektima (zanatske radnje). Pomoćnica ministra je rekla da se zakon odnosi samo na objekte sagrađene do 11. septembra 2009. godine i da će njihovi vlasnici ako nisu podneli zahtev za legalizaciju do 11. septembra 2010. imati rok za upis u katastar od godinu dana.

U Srbiji ima oko 1,3 miliona neupisanih objekata, a zahtev za legalizaciju po sada važećem Zakonu o planiranju i izgradnji podnelo je oko 700.000 vlasnika. Od vlasnika objekta će se tražiti geodetski snimak objekta ili rešenje da plaćaju porez na imovinu i dokaz o plaćanju naknade za komunalne usluge, račune za struju.

NOVI BROJ NGK

VREME DANAS U APATINU

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE