AKTUELNOSTI
REŠENJE KOMISIJE ZA DODELU DRŽAVNE POMOĆi

REŠENJE KOMISIJE ZA DODELU DRŽAVNE POMOĆi...

MEDIJSKI TEROR RADIVOJA SEKULIĆA

MEDIJSKI TEROR RADIVOJA SEKULIĆA...

IPAK LAGALI ZA STIPENDIJE

IPAK LAGALI ZA STIPENDIJE...

HUMANOST BEZ LOGIKE

HUMANOST BEZ LOGIKE...

Datum kreiranja 03 novembar 2016

APATIN SE STIDI PONAŠANJA PRVOG ČOVEKA OPŠTINE I SARADNIKA

MEDIJSKI TEROR RADIVOJA SEKULIĆA

JOŠ TRAJE TEROR BAHATOSTI, PRIMITIVNOSTI I PROSTOTE ILI NEZNANJA

Apatinska, ali i medijska javnost Srbije, zgrožena je nedostojnim ponašanjem čelnih ljudi Opštine Apatin, koji se većpet meseci iživljavaju nad TV Apatin-om i Novim glasom komune. Radivoj Sekulići njegova ekipa sigurnim korakom ulaze u istoriju besčašća Apatina, načinom na koji gaze Ustav i zakone Srbije kada su mediji u pitanju. Sakrivaju se iza stranke SNS koja ih je dovela na vlast, kriju se iza premijera i nečasno ga prozivaju, direktno lažu i zloupotrebljavaju Vučića, kao i njegovog brata: te dolazi Vučiću Apatin da se vidi sa Sekulićem, te bila visoka delegacija SNS-a sa Andrejom Vučićim i druge izmišljotine i laži, samo da bi postali surovi, nedodirljivi i radili šta im padne na pamet po Apatinu.

Odnosom prema medijima postali su sramota Srbije!

Od dana dolaska na vlast, od juna 2016.g. tri meseca nisu ni dinar plaćali, a lično je Sekulićlagao: te samo da dođu Ribarske, te samo da prođu Ribarske, te sad nemamo, platili smo Šabana, te imamo ovo, ono...

6. septembra se pojavio Sekulićsa savetnikom Štrbom i rekao da im je komisija u kontroli naložila da obustave isplatu TV Apatin. Istina je sledeća: on je preko punomoćnika prijavio SVOJU OPŠTINU APATIN da je pretplatila TV Apatinu državnu pomoć. Znao je da je to laž, ali je hteo da neljudski muči zaposlene u TV Apatin i da kupujući vreme uništi dva medija. Hteo je da on bude nevinašce, a dželat TV Apatina Komisija za kontrolu državne pomoći. Strahotno i primitivno!

Kada se javnost ustalasala, on je usitnio i govorio da će poštovati zakon, ali, eto, jadan on, ne može zbog Komisije i istog dana kada Komisija donese odluku postupiće po rešenju. Slagao je, naravno!

Na pretprošloj sednici SO Apatin Sekulić, par dana pre nego je stiglo rešenje, on je izgovorio:

- MI U SVEMU OVOME OČEKUJEMO DA SE PONAŠAMO PO ZAKONU. TRAŽILI SMO ZAHTEV U MINISTARSTVU FINANSIJA (laž– preko punomoćnika su prijavili Opštinu Apatin Komisiji za dodelu državne pomoći, dakle, prijavili su sebe, a nisu tražili nikakvo mišljenje)

- ONI SU SAZVALI KOMISIJU, MI TRENUTNO JOŠ UVEK NISMO DOBILI IZVEŠTAJ SA TE KOMISIJE ZVANIČNI, DOBILI SMO NEZVANIČNI IZVEŠTAJ (nova laž– u Komisiji su rekli da nikakvog nezvaničnog izveštaja nije bilo)

- OD 1.1.2015. GODINE DO DANAS JE TV APATINU JE OD TE DRŽAVNE POMOĆI UPLAĆENO 22.972.000 DINARA. DO KRAJA 2017. GODINE MOGU DA DOBIJU JOŠ 28.000 DINARA. TO ČEKAM ZVANIČNO REŠENJE DA NAM KOMISIJA DOSTAVI, MI SMO U PROBLEMU SAMO ZBOG TOGA ŠTO NE PLAĆAMO!!! (LAŽ– državna pomoćje TV Apatinu uplaćivana od maja 2015.g. kada su potpisani ugovori, a Sekulićto dobro zna jer su te ugovore dostavili lično oni Komisiji i navedeni iznosi su potpuno netačni.)

- ČEKAMO IZVEŠTAJ ZVANIČNE KOMISIJE KOJA ĆE NAM POTVRDITI, A MISLIM DA STOJIM IZA TOGA DA MOŽEMO, DA IM UPLATIMO, LI JE TO 28.000 ILI 35.000 I MI VIŠE NE MOŽEMO DA PLAĆAMO TOJ KUĆI.

Izveštaj, odn, Rešenje Komisije je demantovalo Sekulića u svemu što je izgovorio. Ono je stiglo 18.10.2016.g. kada je objavljeno na sajtu Komisije. Ukinuta je obustava plaćanja državne pomoći i navedeno da Opština Apatin nastavi ugovorne obaveze, a da TV Apatin može konkurisati za još 28.000 dinara na konkursima države, pokrajine ili bilo koje opštine.

A, šta je uradio Sekulićkoji je imao „nezvanični izveštaj“, koji će „postupiti po zakonu čim Komisija donese rešenje“?

UPLAĆENO JE TV APATIN-u 28.000 DINARA!!! A, DUG JE PREKO 7.300.000 DINARA ZA UGOVORENI POSAO.

ŠTO BI NAROD REKAO: ILI SE PRAVE LUDI. ILI SU LUDI. Pa, u Opštini Apatin ima više pravnika i ekonomista i jedan doktor Štrba koji sad ne izlazi iz mišije rupe i kad ga pitamo za mišljenje on ima vremena.

Načelnica opštinske uprave Jelena Ićitović, koja odgovara za budžet opštine, zakonitost uplate i isplate, kaže nam da ne može ništa da kaže!!! JER NIJE UPOZNATA SA SLUČAJEM. Pa, kako pušta 28.000 sa računa, a nije upoznata sa slučajem o kom bruji ceo grad. Prošle nedelje reče Jelena: pišite provereno i pitajte za sve informacije, a kad pitamo: ne znam, nisam upućena, ne diže slušalicu.

Radivoj Sekulićje novinarskim udruženjima, kad su ga stisli da objasni uplatu tih 28.000 rekao: dobićete zvanični izveštaj u ponedeljak preko TV Apatin. Treba li da vam kažemo da je opet slagao.

Ako oni ne mogu da se izjasne o ovome, većsu se kao miševi posakrivali i čekaju da neko odradi prljav posao uništavanja TV Apatin za njih, treba postaviti pitanje njihove radne, psihičke i umne sposobnosti kad jedan jasan i koncizan zakon odn. rešenje ne mogu ili ne znaju da protumače.

Iznose lažne i besmislene cifre da bi navukli gnev naroda na ovu medijsku kuću, kunu se u zakon, a svesno ga ignorišu i krše.

TV Apatin peti mesec izbegavala da tuži Opštinu Apatin zbog kršenja ugovora. Ova medijska kuća trpi ogromnu štetu, ali nikako ne želi da se bezakonje čelnika svali preko budžeta građana.

Sekulićje očito nešto najsramnije što se desilo Apatinu u njegovoj velikoj istoriji: toliko laži, bezakonja, ružnih stvari u samo pet meseci vlasti, a nijednog projekta, nikakvog pomaka, samo stupidna retorika i obećanja!

Ne može Sekulićgovoriti o zakonu a demonstrirati bezakonje, ne može držati sliku premijera u svom kabinetu, a javno ga zloupotrebljavati svojim lažima. Dosta je više pravio građane budalama svojim nastupima. Mnogo je lađa na Dunavu, ali Apatin nije bela lađa sa Srećkom Šojićem

To tretiranje zakona, štop bi rekao Šojić, neće se dobro završi. Srećku se može smejati, ali sa ovim apatinskim, može se samo plakati. Ne treba ovomm gradu Šojić, većSiniša Pavićda zabeleži u tefter:

„Prošle godine je izašao jedan novi zakon o medijima on se zove MINIMIZE!!!“

Pastirov institut

fašizam.

Plači voljena zemljo!

DAN NAKON ŠTO JE U OPŠTINU STIGLO REŠENJE, U TV APATIN JE STIGLA INSPEKCIJA RADA. SLUČAJNO? NAMERNO? PO ANONIMNOJ PRIJAVI DA SE U TV APATIN RADI „NA CRNO“! I NAJVEĆI NAŠI NEPRIJATELJI ZNAJU KOLIKA JE TO BESMISLICA. ISTA TA INSPEKCIJA BILA JE PRE PAR MESECI I MOGLA SE U TO UVERITI.

U PROŠLIM BROJEVIMA SMO NAPISALI DA NAM PRETE INSPEKCIJAMA, SUDOVIMA, POLICIJOM I DR.

MEDIJSKI LINČ SE NASTAVLJA, I POGODITE ŠTA JE SAD NA REDU.

Na primer da unište jedina dva profesionalna medija u opštini, jer ne rade po njihovim lažnim i suludim nalazima. U sredu su pozvali novinare (ali ne i TV Apatin i NGK – može im se, i kada je počeo sastanak oduzeli im diktafone snimače. Šta će novinarima msnimači, kad je tu Opštinski Lažov?!)

ZAMISLITE JEDNOG NEDOSTOJNOG PREDSEDNIKA OPŠTINE KOJI DAJE INTERVJU SA SLIKOM NA NASLOVNOJ STRANI PIRATSKIH NOVINA. I SUTRA DA ĆE DOĆI POLICIJA DA GA SASLUŠAVA ZBOG TOG BEZAKONJA. sulu da   išre svega predsednika Opštine Radivoja Sekulića. Od dana kada su došli mna vlast, koji ne poštuju zakon, nego sudeći po njihovom ponašanju i odgovorima na pitanje kada će ispoštovati ugovor koji imaju sa Televizijom Apatin, nemaju ni nameru da ga poštuju.

Komisija za kontrolu za kotrolu državne pomoći donela je rešenje da TV Apatin nije dobila više novca nego što ima pravo po Uredbi o kontroli državne pomoći. Uprkos tome, opština Apatin i dalje odbija da izmiri dug prem našoj medijskoj kući. Tumačenje Radivoja Sekulića, predsednika opštine Apatin da je dug opštine prema TV Apatin 28.000 dinara, a ne višemilionski od kad je on predsednik opštine i lično stopira isplatu, je uvreda inteligencije i bez obzira da li on to radi zato što nije razumeo rešenje ili mu je neko tako napisao to je tumačenje za žaljenje.

- Ničim izazvani, znači nijednu ružnu reč medijima previše nismo pričali, mi smo samo obustavili uplate prema medijima, što je izazvalo jako jedan veliki revolt. Revolt je izazvan zbog toga prvo što uplate koje su očekivali nisu mogli da daju zato što nam je sugerisano da vodimo računa da ne uđemo u prekoračenje zakona. Mi u svemu ovome očekujemo da se ponašamo u skladu sa zakonom. Proverili smo, tražili smo zahtev od Ministarstva finansija u dodela državne pomoći gde se smatra to plaćanje medijima da ide u tu kategoriju, tražili smo njihovo mišljenje, oni su sazvali Komisiju. Mi trenutno, još uvek nismo dobili izveštaj sa te komisije zvanični, dobili smo nezvanični izveštaj. Od 1.1.2015. do danas TV Apatinu je od te državne pomoći uplaćeno 22.972.000, do kraja 2017. godine mogu da dobiju još 28.000. To čekam zvanično rešenje da nam komisija dostavi. Mi smo u problemu samo zbog toga što ne plaćamo, rekao je Radivoj Sekulić, na prošloj sednici SO Apatin.

Ovo je izrugivanje zakona Sekulića i nedostojno je predsednika opštine. Ako je zaista to izjavio morao bi podneti ostavku, saopštio je kolegijum Televizije Apatin.

Podsećamo na reči koje je Sekulić izrekao u emisiji „Direktno“ Radio  Dunava.

-  Ovo je samo trenutna situacija, mi smo dobili neko nagoveštenje da bi trebali da zaustavimo plaćanje prema TV Apatin, pošto je prošle godine izašao jedan novi zakon o medijima, on se zove minimize, gde ta državna pomoć, to su ustvari sredstva koja se uplaćuju medijima, u toku tri kalendarske godine ne sme da pređe 23 miliona. Nećemo mi doneti ovu odluku nego ćemo mi apsolutno da poslušamo upute ministarstva finansija, rekao jeSekulić.

Sada, kada je stiglo rešenje Komisije za kontrolu državne pomoći, opština umesto da izmiri dug od oko 5 miliona za sufinansiranje, ona uplaćuje 28.000 dinara. Ovo je na granici tragikomedije, cifra od 28.000 dinara odnosi se, kako lepo piše u rešenju,  da TV Apatin može da konkuriše za ta sredstva, a ne da je to dug prema TV Apatina. Narodski rečeno ovde se u potpunosti izigrava rešenje Komisije koje inicirala upravo Opština Apatin jer niko normalan ne može ovako da tumači odluku ovog državnog organa.

Ili se prave ludi, ili ismejavaju rešenje državne komisije. A upravo su se oni kleli da će postupiti po rešenju Komisije. Ovo je dan sramote za Apatin i niko normalan ne može da veruje da u opštini i oko opštine Apatin nema pravnika i ekonomista koji će Sekuliću da pročitaju šta piše u rešenju i da mu objasne, kad većon sam to ne može da razume.

Šokirani smo ovakvom izjavom predsednika opštine Sekulića, i razočarani inteligencijom koja ovako tumači državnu odluku ma bilo čija bila. Čekamo i zvanično saopštenje opštine Apatin kako bismo preduzeli dalje korake u ostvarivanju svojih prava.

Novinska udruženja saopštavaju da Opština Apatin i predsednik opštine moraju da ispoštuju zakon i rešenje komisije za kontrolu državne pomoći uplate sva sredstva koja duguju prema ugovoru  TV Apatin.

Udruženje novinara Srbije (UNS) šokirano je izjavom predsednika opštine Radivoja Sekulića da opština po ugovoru duguje samo 28.000 dinara. To je skandalozno i potpuno pogrešno tumačenje rešenja Komisije za kontrolu državne pomoći

Povodom rešenja komisije zvali smo nadležne u opštini Apatin, ali oni nisu bili raspoloženi za razgovor. Ipak uspeli smo da dobijemo Slavoljuba Štrbu, rukovodioca Odeljenja za privredu i finansije, koji je najviše upoznat sa celim slučajem jer ga je i predočio javnosti i on nam je doslovno rekao da su dobili rešenje komisije te će nam kako je komisija naložila poslati kopiju i da više od toga ne može da nam kaže.

Nazvali smo i advokata Božidara Grbu, opunomoćenika opštine koji je javnosti predočio ceo slučaj. LJubazno se javio i rekao da neće komentarisati slučaj jer on nije nadležan za odnose sa javnošću nego je samo radio svoj posao.

Predsednik opštine Radivoj Sekulić, upitan kada će ispoštovati odluku komisije nonšalantno je odgovorio da za to ima vremena. Po njemu to što su radnici pet meseci potpuno protivzakonito, njegovom odlukom, bez plata za njega je sitnica o kojoj nema sada vremena da razmišlja. Za njega je nevažno što onemogućava rad TV Apatin i nedeljnika Novi glas komune da informišu građane o dešavanjima u opštini, i ne vidi zašto bi odgovarao na pitanja novinara ili novinarskih udruženja o toj temi.

Ovo pitanje je, na poslednjoj sednici Skupštine opštine, postavio i dr Živorad Smiljanić, ali je predsednik opštine, koji se nakon toga javio za reč, zanemario ga kao nebitno za lokalnu zajednicu.

Ukoliko nadležni u opštini ignorišu i ovaj zahtev kao i prethodne Televizija Apatin će tražiti da se pokrene krivični postupak protiv nadležnih u opštini, a to znači predsednika opštine, načelnika opštinske uprave, i ostalih.

 

Nastavlja se pritisak na TV Apatin i Novi glas komune

Dan nakon dolaska komisije izvršen je upad u informativni sistem TV Apatin zbog čega nije mogao viti odšampan „Novi glas komune“. Pozivamo građane opštine Apatin i sve one koji poštuju zakon da dignu glas protiv uništavanja jedine profesionalne televizije i jedinog opštinskog nedeljnika u Apatinu. Dan nakon rešenja komisije u TV Apatin je banula inspekcija koja je pre par meseci većizvršila kontrolu u Televiziju. Ovo smatramo pritiskom na medije jer je upravo to najavljeno od strane vlasti.

 

NOVI BROJ NGK

VREME DANAS U APATINU

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE