«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 30 januar 2016

Tržni centar u stečaju ne sme biti predmet političkih manipulacija, već rešavanja problema, navode stručne službe opštine Apatin. 
Medjutim, već se javljaju neistine koje se plasiraju u političke svrhe. Zbog toga su se oglasile nadležne službe opštine Apatin, saopštenje u kome se kaže:

Iako je javnosti saopšteno da je Apatinski tržni centar u stečaju i tačna vlasnička struktura, naprednjački info portal manipulacijama želi ukazati na suprotno, tendenzicozno svaljujući krivicu na opštinu Apatin. U Agenciji za privredne registre, APR, stoje stari nevažeći podaci upravo zbog toga što rukovodstvo Tržnog centra ili APR nisu izvršili izmene u registru. Sada se iz toga tendenziozno prikazuje da je opština većinski vlasnik. Istina je da Opština Apatin ima samo 12% udela u lokalima, a da je većinski vlasnik Mijanović sa preko 60%, te da je u suvlasništvu Zoran Rakita i firma Kovačević. Dakle, opština Apatin nema nikakvog udela u odlučivanju i vlasničkoj strukturi ATC-a, niti se može povezivati sa bilo kojojm odlukom, ali činjenica je da je opština Apatin bila inicijator izgradnje ovog velelepnog objekta. Opština Apatin nije uložila ni jedan dinar u izgradnju Apatinskog tržnog centra, već je samo obezbedila lokaciju, a 12 % udela u ATC-u je opština dobila na osnovu odluke Vlade Srbije o privatnom javnom partnerstvu. 
To je bilo prvo realizovano prvo javno privatno partnerstvo u Srbiji. Finasijska blokada i stečaj se dešavaju nakon što je većinski vlasnik postao Saša Mijanović i niko nema pravo da proziva opštinu Apatin zbog toga. Naravno, neistinama se može sve postići,ali narod je odavno rekao - u laži su kratke noge – navodi se u saopštenju. 
TV Apatin je pokušala da stupi u vezu sa Mijanovićem, ali on je na službenom putu na Tajlandu.
Početkom oktobra prošle godine, Mijanović je za TV Apatin izjavio da će se dug ATC „pokriti“ i da niko ne treba da brine, a da je cela situacija oko ATC-a napumpana zbog političke kampanje. 
Očekujemo da ćemo narendih dana ipak dobiti podatke od većinskog valsinika Saše Milanovića, koji je na čelu ATC-a. Za njega kažu da je dugogodišnji gradjevinar i da gradi zgrade u Novom Sadu pod okriljem firme „Freelend“. Funkcioner je Srpske napredne stranke.

Prijava