AKTUELNOSTI
APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE

APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE ...

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME...

HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

VREME DANAS U APATINU

«  jul 2020  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 30 januar 2016

Tržni centar u stečaju ne sme biti predmet političkih manipulacija, već rešavanja problema, navode stručne službe opštine Apatin. 
Medjutim, već se javljaju neistine koje se plasiraju u političke svrhe. Zbog toga su se oglasile nadležne službe opštine Apatin, saopštenje u kome se kaže:

Iako je javnosti saopšteno da je Apatinski tržni centar u stečaju i tačna vlasnička struktura, naprednjački info portal manipulacijama želi ukazati na suprotno, tendenzicozno svaljujući krivicu na opštinu Apatin. U Agenciji za privredne registre, APR, stoje stari nevažeći podaci upravo zbog toga što rukovodstvo Tržnog centra ili APR nisu izvršili izmene u registru. Sada se iz toga tendenziozno prikazuje da je opština većinski vlasnik. Istina je da Opština Apatin ima samo 12% udela u lokalima, a da je većinski vlasnik Mijanović sa preko 60%, te da je u suvlasništvu Zoran Rakita i firma Kovačević. Dakle, opština Apatin nema nikakvog udela u odlučivanju i vlasničkoj strukturi ATC-a, niti se može povezivati sa bilo kojojm odlukom, ali činjenica je da je opština Apatin bila inicijator izgradnje ovog velelepnog objekta. Opština Apatin nije uložila ni jedan dinar u izgradnju Apatinskog tržnog centra, već je samo obezbedila lokaciju, a 12 % udela u ATC-u je opština dobila na osnovu odluke Vlade Srbije o privatnom javnom partnerstvu. 
To je bilo prvo realizovano prvo javno privatno partnerstvo u Srbiji. Finasijska blokada i stečaj se dešavaju nakon što je većinski vlasnik postao Saša Mijanović i niko nema pravo da proziva opštinu Apatin zbog toga. Naravno, neistinama se može sve postići,ali narod je odavno rekao - u laži su kratke noge – navodi se u saopštenju. 
TV Apatin je pokušala da stupi u vezu sa Mijanovićem, ali on je na službenom putu na Tajlandu.
Početkom oktobra prošle godine, Mijanović je za TV Apatin izjavio da će se dug ATC „pokriti“ i da niko ne treba da brine, a da je cela situacija oko ATC-a napumpana zbog političke kampanje. 
Očekujemo da ćemo narendih dana ipak dobiti podatke od većinskog valsinika Saše Milanovića, koji je na čelu ATC-a. Za njega kažu da je dugogodišnji gradjevinar i da gradi zgrade u Novom Sadu pod okriljem firme „Freelend“. Funkcioner je Srpske napredne stranke.