«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 27 maj 2015

Nj.E. Filip Pinington, ambasador Kanade u Republici Srbiji, zajedno sa clanovima delegacije CanSee – Kanadsko-srpske privredne komore, u sredu, 27. aprila, prvi put je posetio Apatinsku pivaru kako bi se upoznao sa radom najstarije domace aktivne pivare.

Buduci da Apatinska pivara od 2012. godine posluje u okviru pivarske kompanije Molson Coors, vodece globalne pivarske kompanije sa sedistem u Severnoj Americi, ambasador je izrazio zelju da obidje postrojenja, upozna se sa tradicijom proizvodnje piva u Apatinu, koja datira jos od 1756. godine, kao i degustira poznate brendove Apatinske pivare, sto su mu domacini i omogucili.

„Drago mi je sto sam danas imao priliku da prvi put posetim Apatinsku pivaru i veliko hvala domacinima na srdacnoj dobrodoslici. Pored obilaska fabrike, imao sam priliku da probam i piva Apatinske pivare – Jelen pivo, Staropramen i Blue Moon. Takodje, danas su sa nama i brojni clanovi Kanadsko-srpske privredne komore, koja je odlican pokazatelj dobre saradnje nase dve zemlje.” – izjavio je Nj.E. Filip Pinington, ambasador Kanade u Republici Srbiji.

Apatinska pivara lider je u proizvodnji piva u Srbiji, sa operativnim proizvodnim kapacitetom od 4.000.000 hl godisnje i oko 750 zaposlenih. "Zadovoljstvo nam je sto smo imali priliku danas da ugostimo Nj.E. Filipa Piningtona i delegaciju Kanadsko-srpske privredne komore u njihovoj prvoj poseti Apatinskoj pivari i rodnom gradu Jelen piva.

Apatinska pivara je odlican primer kompanije koja posluje u okviru globalne korporacije Molson Coors i zahvaljujuci kombinovanju zajednickog znanja i tradicije konstantno unapredjujemo svoje poslovanje, ali ujedno i doprinosimo razvoju domace privrede.

Pivara je danas moderna i uspesna kompanija, kao i jedan od najznacajnijih izvoznika u Srbiji.” – izjavio je Dragan Radivojevic, generalni direktor Apatinske pivare. „U danasnjem razgovoru sa ambasadorom imao sam priliku da ga upoznam sa razvojnim potencijalima Apatina, a to su izgradnja luke, bescarinske zone, kao i jednog od najvecih velnes centara na Juznoj Balkanu.” – ovom prilikom je istakao Zivorad Smiljanic, predsednik opstine Apatin.

Prilikom obilaska fabrike, gostima je predstavljen celokupni proces proizvodnje Jelen piva, kao i na koji nacin se neguje i unapredjuje njegov kvalitet, kao glavni prioritet Pivare.

Najmodernija mehanizacija i automatizacija garantuju da svako Jelen Pivo koje napusti fabriku bude podjednako perfektno, bas prema ukusu potrosaca. Savremenost, postojanost i kvalitet u proizvodnji ogledaju se i u koriscenju vrhunske opreme.

Osim toga, stroga kontrola kvaliteta zastupljena je u svim sferama – od nabavke sirovina, pa sve do trenutka kada Jelen Pivo napusti fabriku.

Prijava