«  februar 2024  »
pusčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 26 maj 2015

U funkciji pripreme naredne sednice Skupštine opštine koja će, kako je najavljeno, biti sazvana 29. maja, danas je održana vanredna sednica Opštinskog veća na kojoj je centralna tačka dnevnog reda bilo utvrđivanje predloga oodluke o završnom računu budžeta opštine Apatin za prošlu godinu sa namenskim podračunima.

Sve relevantne pokazatelje o ostvarenim tekućim prihodima, primanjima i prenetim sredstvima iz prethodne godine kao i izvršenim tekućim rashopdima i izdacima budžeta, tom prilikom je članovima veća prezentovala Sonja Tepavac , načelnik odelenja za privredu i finansije. Sonja Tepavac , članove Opštinskog veća podsetila je da su sredstva u iznosu nešto većem od 158 milina dinara prenešena i namenski opredeljena za ovu godinu i da su to u stvari neutrošena namenska sredstava dobijena od AP Vojvodine i od Komesarijata za izbeglice Republike Srbije .

Deo sredstava već se u ovoj godini realizuje za projekat izgradnje namenskog javnog skladišta za biomasu u Prigrevici, semafor u Svilojevu, Hlorogen stanicu u Prigrevici, izgradnju kanalizacije pod niskim pritiskom za naselje Sonta, rekonstrukciju javne rasvete odnosno pešačke zone uz Dunav do gradske plaže , te da su sredstva uplaćena i na depozitni račun za zakup poljoprivrednog zemljišta i da je Komesarijat za izbeglice namenski za poboljšanje uslova stanovanja izbeglih lica kroz nabavku građevinskog materiojala izdvojio 4.950.000 dinara.

Nakon što su članovi veća uzpoznati i sa izveštajem o primljenim donacijama i kreditima kao i otplatama dugova u prošj gopdini, svoje zadovoljstvo što je još jedna budžetaska godina uspešno završena iutazio je i predsednik opštine, dr Živorad Smiljanić.

Na današnjoj sednici Opštinskog veća govorilo se i o izmeni radnog vremena ugostiteljskih objekata. Pred odbornicima Skupštine opštine Apatin naći će se predlog da ubuduće svi ugostiteljski objekti u apatinskoj opštini rade do dva sata ujutro, a ne do 4 kako je to do sada bilo.

Prijava