«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 10 april 2015

Nakon što je krenula adaptacija katoličke crkve „Srce Isusovo“ čiji je deo krovne konstrukcije bio oštećen od udara munje, u pojeidnim medijima su se pojavile kako je toranj na crkvi pao. Povodom netačnih vesti javio nam se župnik Jakob Pfajfer koji je emantovao netačne informacije:

- U pojedinim medijima su se pojavile burne i šokantne vesti o rušenju tornja na crkvi u Apatinu. Moram da kažem da mi je veoma žao zbog toga, jer to nije istina kaže župnik Jakob Pfajfer i nastavlja:

- Zdravim okom se vidi da toranj nije pao, već da je on bio ostešećn od udara munje i da je ranije goreo.  A, mnogi ne znaju da kada se kaže toranj crkve, da je to i zidani deo, a ne samo kupola. Bilo bi strašno da je ceo troanj pao, kao što su određeni mediji objavili, a u ovom slučaju samo se  može govoriti o oštećenosti kupole.  

Majstori rade na popravci, a to bi trebalo da vide mediji i pojedini novinari koji su tu vest o rušenju tornja dali u javnost.  Ovom prilikom apelujem i molim da se ubuduće pazi na izražavanje, jer to nije prvi put  da se neproverene informacije daju u javnost.  Tako plasirane informacije  deluju kao da se raduju da se to događa.

Takođe, vidi se da radnici rade, a jedan lim je pao od vetra i  majstori su bili tamo i to nema veze sa informacijom koja je plasirana u javnost. U jednom mediju su objavili da je izgorila sva građa, a ni to nije tačno. Bio sam obasipan pozivima gde su građani bili zgorženi onim što se piše i svakome sam morao da kažem da to nije istina.

U renoviranje je uključena i lokalna vlast koja je dala deo sredstva za opravku.  Pozivam  sve one koji žele da se opravi ovaj divni hram da daju svoj prilog.

Još jednom, zarad istine, pozivam  medije i  novinare da paze kako se izražavaju u javnosti. Molio bih da se izveštva istina, jer mnogi novinari ne znaju ni crkvenu terminologiju, pa ne deluje dobro to što napišu i na svašta to izađe. Toran nije srušen i to je moj demat. 

Osobito se zahvaljujem Novom glasu komune i Televiziji Apatin koji su do sada uvek izveštavali istinu i sa kojima imam odlučnu sradnju.

Prijava