AKTUELNOSTI
APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE

APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE ...

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME...

HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

VREME DANAS U APATINU

«  jul 2020  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 08 mart 2013

Na  8. sednici opštinskog veća je na razmatranju i utvrđivanju pred članovima ovog saziva  bilo  38 tačaka dnevnog reda. Ono što je privuklo pažnju pristnih je predlog zaključka o prihvatanju pisma namere investitora A.S.A.International Environemental service iz Austrije. Ova  komapnija je jedna od najvećih I najznačajnijih  kompanija za pružanje usluga u domenu upravljanja čvrstim komunalnim otpadom u centralnoj I jugoistočnoj Evropi.

U pismu namere ove kompanije se navodi da je ona spremna  da ponudi sisteme celokupnog upravljanja otpadom koji bi bili prilagođeni potrebama apatinske opštine. Rešenje upravljanja otpadom se kreću od sakupljanja, transporta, tretmana I deponija otpada, sve do tehnološki usavršenih, modernih, parcijalnih rešenja upravljanja.  Članovi veća su prihvatili  pisma namere investitora Catzedonia SPA, Filtre spa, Giemme SPA i Magčificio Ripa SPA iz Italije.

Pre podnošenja proceduralnog pisma namere, sa predstavnicima ovih firmi obaveljeno je već više preliminarnih razgovora. Izgradnja ovakve fabrike u RTC-u, koja bi uposlila minimun 300 radnika, prihvaćena je kao dobrodošla ideja u kriznim vremenima u kojima se nalazimo – zaključili su pojedini članovi veća. U pismu namere koncerna italijanskih firmi, navodi se spisak od četiri preduzeća pod nazivom “Investitor”, čija su sedišta u Italiji, a koja se bave isključivo proizvodnjom tekstila, ženskih i muških čarapa, kao i kupaćih kostima.

Članovi veća suraspravljalio izmenama i dopunama odluka kao što su: odluke o osnivanju JKP opštine Apatin, izmenama i dopunama odluke o osnivanju javnog preduzeća za upravljanje putničkim pristaništem i marinom „Apatin“, utvrđivanje predloga odluke o usvajanju prostornog plana opštine Apatin, odluke o davanju naziva trga, Nikole Tesle u delu urbanističkih blokova 49 i 50 u Apatinu, razmatranje izveštaja o radu MZ Apatin za 2012. godinu i finansijskog izveštaja samodoprinosa 3 odsto, i samodoprinosa 1 odsto za 2012. godinu, finansijskog plana samodoprinosa 3 odsto za 2013. godinu, finansijskog plana samodoprinosa 1 odsto za 2013. godinu, predlog zaključka o davanju saglasnosti JKP„Naš dom“ Apatin za sprovođenje licitacije za izdavanje u zakup tezgi i stolova na zelenoj pijaci u Apatinu, o komasaciji, naknadi za obeštećenja građana koje su napali psi lutalice, kao I rpedstojećem 55. svetskom Vojnom prvenstvu u maratonu koje će se održati od 13. do 17 marta.